Δήμαρχος Αχαρνών: ''Οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου''

Στην Ημερίδα για το Αδριάνειο Υδραγωγείο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, η οποία διοργανώθηκε από το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών και την υποστήριξη, του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, του Συλλόγου Γονέων του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών, του Συλλόγου Νέας Γενιάς Ολυμπιακού, καθώς επίσης και με την επιστημονική βοήθεια του ΕΜΠ (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών), της ΕΥΔΑΠ και την αρωγή και άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.
Στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδα για το Αδριάνειο Υδραγωγείο ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός αφότου καλωσόρισε στους παρευρισκόμενους στον ιστορικό Δήμο Αχαρνών, εξήρε την προσπάθεια της Διευθύντριας του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών κας Μαριάνθης Πλατσή, της συντονίστριας της Ημερίδας κας Αθηνάς Στακιά, καθώς και όλων των εκπαιδευτικών, των μαθητών των γονέων αλλά και των τοπικών συλλόγων που μόχθησαν για τη διοργάνωση αυτής της Ημερίδας.
Ανέφερε επίσης ότι: "Η επιστημονική Κοινότητα αλλά και σημαντικοί φορείς, ανταποκρίθηκαν επίσης στο κάλεσμα. Συμμετέχουν δραστικά και δυναμικά στην Ημερίδα και από αυτούς περιμένουμε να ακούσουμε χρήσιμες και τεκμηριωμένες απόψεις και πληροφορίες που σχετίζονται με το Αδριάνειο Υδραγωγείο".
Ενώ αναφερόμενος στον Δήμος Αχαρνών ανάφερε ότι ο Δήμος Αχαρνών δεν θα μπορούσε να ήταν απλός θεατής σε αυτή την προσπάθεια, καθώς συνέβαλλε σημαντικά, ώστε αυτή η Ημερίδα, πέρα από το να αποκτήσει εμβληματικό χαρακτήρα, να δώσει, το ερέθισμα αλλά και την ώθηση να προχωρήσουμε σε επόμενα βήματα.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στη συνέχεια και την "επόμενη ημέρα" της Ημερίδας τονίζοντας χαρακτηριστικά:
"Προσωπικά αισθάνομαι ότι ίσως να είμαι ο λιγότερο ειδικός για να τεκμηριώσω τη σημαντικότητα του Αδριάνειου Υδραγωγείου και προφανώς σε αυτή την προσπάθεια ίσως δεν είναι αυτός ο ρόλος μου.
Ο ρόλος μας, σαν Δήμος Αχαρνών, είναι αφενός να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια στην ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, αλλά κυρίως να επιδράσουμε, ώστε το Αδριάνειο Υδραγωγείο να γίνει "κτήμα" όλων των κατοίκων των Αχαρνών και κυρίως των παιδιών.
Να γίνει το Αδριάνειο Υδραγωγείο ένα μνημείο που εντάσσεται στη σύγχρονη ζωή των πολιτών, οι οποίοι κατανοώντας τη σημαντικότητά του, γίνονται ταυτόχρονα και οι θεματοφύλακες του.
Τα αρχαία ευρήματα και τα αρχαία μνημεία ΔΕΝ είναι ένα μάτσο από αντικείμενα ή ένας σωρός από πέτρες ή η εξεταστέα ύλη που δίνουμε διαγώνισμα. Αλλά είναι η ίδια μας η ζωή, είναι η θεμελίωση των αξιών μας, είναι οι ρυθμιστές της προσωπικότητας μας.
Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της ελπίδας και της προσδοκίας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία μας και την προέλευση μας."

Στην Ημερίδα για το Αδριάνειο Υδραγωγείο που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Αμφιθεάτρου του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στο Ολυμπιακό Χωριό, παραβρέθηκε, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, ο οποίος συμμετείχε και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρής Συρινίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών κα Χρύσα Δουρίδα, η Πρόεδρος του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ κα Μαρία Μίχα, καθώς και πλήθος, επισήμων, μαθητών, γονέων, πολιτών και εκπροσώπων φορέων.















© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός