Ενημέρωση για τα ζώα συντροφιάς στο 24ο Δημοτικό Σχολείο


Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, η ενημέρωση των μαθητών των σχολείων του Δήμου Αχαρνών, σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Σειρά είχε το 24ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αχανών, ενημέρωσε τους μαθητές, σχετικά με τη φιλοξενία και διαχείριση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, αλλά και την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων.
Τα στελέχη του Δήμου Αχαρνών, προσέφεραν απλουστευμένη πληροφόρηση, με τεχνικές και παραδείγματα, σχετικά με τα δεσποζόμενα αλλά και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, βάσει των κανόνων και της νομοθεσίας που έχει ορίσει η Πολιτεία. Σκοπός των ενημερωτικών διαλέξεων στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών, είναι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η προαγωγή της Φιλοζωίας, στη σχολική κοινότητα, καθώς και η προώθηση των δράσεων υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος Αχαρνών.
Με αφορμή την ενημερωτική διάλεξη στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στην ευρεία αποδοχή, από τη σχολική κοινότητα, του Προγράμματος ενημέρωσης για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, το οποίο υλοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αχαρνών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός χαιρετίζοντας μια ακόμη δράση ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, στάθηκε στη σημασία της πολύπλευρης προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών με σκοπό την σωστή διαβίωση των φιλοξενούμενων ζώων συντροφιάς και κυρίως στην κατανόηση των συμπεριφορών και των ενεργειών που απαιτούνται για τον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός