Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών

Με μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, όπου παραβρέθηκε, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργος Δασκαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διεύρυνση της συνεργασίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών με την εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών σε θέματα όπως, η συμμετοχή των μελών της ομάδας σε δράσεις επιμόρφωσης Πολιτικής Προστασίας, η επικαιροποίηση του σχεδίου "Ξενοκράτης", η οποία θα περιλαμβάνει το Ολυμπιακό Χωριό, η εκπόνηση ειδικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών σχετικά με την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Ολυμπιακό Χωριό, η ένταξη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών σε Προγράμματα Τοπικής και Εθνικής Εμβέλειας σε θέματα πυροπροστασίας, καθώς και η υλοποίηση κοινών δράσεων – ασκήσεων της εθελοντικής ομάδας με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών.
Τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν επίσης σχετικά με τα αποτελέσματα της τακτικής συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και συμμετείχε ο Δήμος Αχαρνών, όπου συζητήθηκαν οι δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες και χιονοπτώσεις - παγετό κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς και οι δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμού.
Στα θέματα της συνάντησης προστέθηκαν και δυο ακόμη ζητήματα που απασχολούν γενικότερα τους κατοίκους τους Ολυμπιακού Χωριού που αφορούν την ίδρυση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στο Ολυμπιακό Χωριό.
Τα κτίρια στο Ολυμπιακό Χωριό ανήκουν στον ΟΑΕΔ και ύστερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ του ΟΑΕΔ και τους Δήμου Αχαρνών, ανοίγει ο "δρόμος" για την ίδρυση, Κοινωνικών δομών και δομών εξυπηρέτησης πολιτών στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού.
Με αφορμή την συνάντηση Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών, από ιδρύσεως της, έχει υπηρετήσει με συνέπεια και υπευθυνότητα τους σκοπούς της, προάγοντας τις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και συμμετέχοντας σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας αλλά και σε Περιβαλλοντικές δράσεις στον Δήμο Αχαρνών.
Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα έχει ενταχθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος και συμμετέχει ενεργά και εποικοδομητικά στα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών, καθιστώντας την σε έναν σημαντικό και αξιόμαχο σύμμαχο στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Πέρα από τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών, σκοπός μας είναι να διαδώσουμε και να προωθήσουμε το μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο
".





 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός