Γιώργος Καφύρας: Η αρχή έγινε, στο χέρι μας είναι να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια και την προοπτική για τις Αχαρνές

Την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2010 – 2014, τα έργα υποδομών που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής ήταν συνολικού Προϋπολογισμού μόλις 500.000 ευρώ, κατατάσσοντας τον Δήμο Αχαρνών σε "φτωχό συγγενή" και "ουραγό" στις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής.
Είναι η εποχή που όταν συζητούσες με κάποιον άνθρωπο της Περιφέρειας Αττικής για ποιο λόγο ο Δήμος Αχαρνών δεν λάμβανε χρηματοδοτήσεις η απάντηση ήταν μια: "μα τι να χρηματοδοτήσουμε, αφού δεν έχουν κατατεθεί Μελέτες".
Κι όμως, η ευχάριστη έκπληξη από τη Διοίκηση Κασσαβού ήρθε και αυτή η κατάσταση άλλαξε άρδην.
Επί δημαρχίας Κασσαβού και για την περίοδο 2014 έως το 2018 ο συνολικός Προϋπολογισμός των έργων για τον Δήμο Αχαρνών που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής αγγίζει τα 16.361.000 ευρώ και αφορά έργα ουσίας, όπως: επισκευές στα σχολεία, δίκτυα αποχέτευσης, ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές και αντιπλημμυρικά έργα.
Το απλό αλλά ανέφικτο, το αυτονόητο αλλά τόσο δύσκολο, για τους προηγούμενους, έγινε πράξη από τη διοίκηση Κασσαβού μέσα από συγκροτημένη και οργανωμένη δουλειά.
Για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει "δημοπράτηση δημόσιου έργου" η επίδοση της διοίκησης Κασσαβού ισοδυναμεί με έναν πραγματικό άθλο, παρ' όλο που το 2016 είχαμε και ριζική αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα με την εφαρμογή του Νόμου 4412/2016 "Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών".
Σε αυτή την προσπάθεια και έχοντας ως μόνο στόχο, ο Αχαρναϊκός λαός να αποκτήσει όσα δικαιούται και όσα στερήθηκε στο παρελθόν, θα είμαι δίπλα στον Δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα, συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος με όσους έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.
Ο Γιώργος Καφύρας ζει και εργάζεται στις Αχαρνές, είναι έμπειρος και μάχιμος Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω και έχει διατελέσει Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Στάμου το γένος Βασιλείου Στάμου-Γκίκα, ασφαλιστική σύμβουλο και έχουν τρία παιδιά.




© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός