Σπύρος Τάσσης: Εδώ και 4 χρόνια συντελείται ένα μικρό οικονομικό θαύμα στον Δήμο Αχαρνών.

Λόγω σπουδών αλλά και λόγω εργασίας γνωρίζω ότι σε Οικονομικά θέματα τα νούμερα είναι αμείλικτα.
Ο Γιάννης Κασσαβός και η δημοτική αρχή με το καλημέρα πέφτει πάνω σε έναν οικονομικό όλεθρο:
- ταμειακό έλλειμμα 10.270.905,31 ευρώ
- δανεισμός σχεδόν 100.000.000 ευρώ
- αναρίθμητες κατασχέσεις
- αχανείς ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Αυτό το σκηνικό που παρέλαβε ο Γιάννης Κασσαβός διαμορφώθηκε από πολιτικές σπατάλης και κακοδιαχείρισης και από λάθος επιλογές επί σειρά ετών.
Ο Γιάννης Κασσαβός, εδώ και 4 χρόνια που είναι στο τιμόνι του δήμου έχει καταφέρει ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες – στα Δημόσια Οικονομικά αυτό σπανίως υλοποιείται - καταφέρνει:
- να αποπληρώσει δόσεις δανείων και τόκους πάνω από 14 εκ. ευρώ
- να καλύψει από το ταμείο του Δήμου κατασχέσεις πάνω από 2,5 εκ. ευρώ
- να πληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές σχεδόν 20 εκ. ευρώ.
Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, όχι μόνο ορθοπόδησαν οικονομικά τον δήμο αλλά προχώρησαν σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% οικίες μικρών και μικρομεσαίων κατοίκων και σε σημαντικές μειώσεις ή απαλλαγές δημοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως άποροι, άνεργοι, ΑμΕΑ, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.
Σε αυτό το επίτευγμα και στην προσπάθεια ο δήμος να μην οπισθοδρομήσει ξανά από αυτόκλητους υπερασπιστές και σωτήρες συνεχίζω κα στηρίζω τον Γιάννη Κασσαβό και την παράταξη ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες.

Ο Σπύρος Τάσσης είναι Πτυχιούχος Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάζεται ως Account Manager σε Ελληνική Βιομηχανία. © Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός