Συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπέβαλαν αίτημα την παραχώρηση τμήματος των στρατοπέδων για τη δημιουργία μονάδων κοινωνικής μέριμνας
Συνάντηση με εκπροσώπους του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κου Παναγιώτη Μπεγλίτη, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, πραγματοποίησε την Τρίτη, 12/10/2010 η παράταξη "ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες". Η παράταξη εκπροσωπήθηκε από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Οικονόμου Βασίλη, αρχαιολόγο - ηθοποιό ΑμεΑ και Κεχρή Σωτηρία, ψυχολόγο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή αιτήματος παραχώρησης στο Δήμο Αχαρνών, αχρησιμοποίητου τμήματος του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ και επανεξέταση του θέματος της ήδη παραχωρημένης, στο Δήμο Αχαρνών, έκτασης 2,5 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Παπαστάθη, για αξιοποίησή τους σε κοινωφελείς σκοπούς.

Σύμφωνα με άρθρο 84 του νόμου 3883, «ακίνητα ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, (δηλαδή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας), μπορεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του κάθε ταμείου να παραχωρούνται κατά χρήση στο Δημόσιο ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) και ιδίως στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), εφόσον τα ακίνητα αυτά δεν είναι αναγκαία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και με την παραχώρηση της χρήσης εξυπηρετούνται λόγοι γενικού συμφέροντος. Η παραχώρηση της χρήσης μπορεί να γίνει χωρίς αντάλλαγμα».


Οι εκπρόσωποι του υπουργείου ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και δεσμεύθηκαν να την εξετάσουν. Η παράταξη, από την πλευρά της θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να ασκεί πίεση για την προώθηση των αιτημάτων παραχώρησης των συγκεκριμένων εκτάσεων, για τη δημιουργία μονάδων κοινωνικής μέριμνας, όπως:
α) Ξενώνα - Οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό χωρίς οικογένεια β) Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, Άθλησης και Πολιτισμού για άτομα με Αναπηρία γ) Κέντρου Ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής για οικογένειες και δ) τη στέγαση της πρώτης Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης για Άτομα με Αναπηρία (κυρίως κινητικής) ως καινοτόμο δράση.

Η παράταξή ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες δε μένει αδρανής σε ότι συμβαίνει γύρω μας. Λειτουργούμε ως Ενεργοί Πολίτες και ζητάμε να γίνει σήμερα το αύριο, με στόχο μια πόλη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός