''Ασφαλείς στο Σπίτι'': Επισκευές και διαμορφώσεις σε σπίτια ηλικιωμένων

Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Praksis" προχώρησε στην εφαρμογή του πιλοτικού καινοτόμου Προγράμματος "Ασφαλείς στο Σπίτι", στον Δήμο Αχαρνών.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος "ΤΙΜΑ" και έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη ηλικιωμένων ατόμων στην παραμονή τους στο σπίτι.

Μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές μετατροπές, το Πρόγραμμα "Ασφαλείς στο Σπίτι", περιορίζει τα ατυχήματα στο σπίτι, μειώνει τον κίνδυνο διάρρηξης και επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στον ιδιωτικό χώρο, σε μοναχικά άτομα με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν ριζικές παρεμβάσεις σε τέσσερις (4) οικίες στον Δήμο Αχαρνών , οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα μόνωσης, στεγανότητας αλλά και ασφάλειας.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργο Δασκαλάκη επισκέφθηκαν μια από τις οικίες, όπου οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.
Συνομίλησαν με τους τεχνικούς των τεχνικών συνεργείων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Praksis" για το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν.





© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός